timp liber şi cultură


Barakaldo dispune de o serie de programe socio-comunitare de recreere şi cultură cu program de dimineaţă şi după-amiază.

Programe culturale

Clasele Culturale nu necesită nici o pregătire prealabilă, ci doar interesul de a dezvolta şi potenţa capacităţile personale şi a îmbogăţi timpul de recreere utilizând creativitatea.

Sunt adresate persoanelor de toate vârstele care doresc să se bucure şi să se iniţieze în arte plastice, artizanale, sau orice altă activitate culturală. Formarea care se predă permite cunoaşterea tehnicilor care introduc în experienţe şi practici culturale, pentru ca ulterior, dacă aşa se doreşte, să se aprofundeze în domenii specializate.

Programele Claselor se complementează cu conferinţe, expoziţii, discuţii, ieşiri culturale şi spectacole.

Informaţii cu privire la programe şi activităţi concrete se găseşte la Reţeaua Caselor de Cultură ale Primăriei din Barakaldo

Echipa de dinamizare tânără

Activitatea echipei de dinamizare tânără de la Primăria din Barakaldo este adresată persoanelor tinere, între 12 şi 30 ani. În timpul întregului an echipa programează ateliere, cursuri, călătorii multiaventuri şi întâlniri ale tinerilor.

De asemenea, echipa sprijină asociaţiile de tineri şi programele de activităţi extraşcolare ale centrelor, de la dansuri caraibiene sau hip-hop până la arte marţiale sau fotografie.

Informaţii concrete obţineţi la Serviciul de Informaţii Tineret, , en la Plataforma Giltzarri şi la Gaztegune de Barakaldo şi Gaztegune de Cruces.

Ofertă culturală şi sportivă

Programul Teatrului Barakaldo cuprinde multiple faţete ale culturii şi artei.

În plus, Primăria din Barakaldo oferă ample posibilităţi sportive prin intermediul Institutului Municipal al Sportului (IMD).