Asistenţă medicală de urgenţă


Asistența medicală de urgență este la dispoziția oricărei persoane națională sau străină, regularizată sau nu, dar pentru a avea drept deplin la aceasta trebuie sa dețineți Cardul Individual de Sănătate sau să aveți aprobată o cerere de recunoaștere a asistenței sanitare.

În cazul în care nu s-a procesat oricare din aceste două lucruri, de asemenea, puteţi primi asistenţă prin intermediul Centrelor din sistemul basc de sănătate. În acest caz, pentru ca asistența să fie gratuită, odată rezolvată problema de sănătate, persoana va fi trimisă la un centru sanitar pentru a prezenta cererea corespunzătoare.

Informaţii suplimentare

Direcția Teritorială de Sănătate a Guvernului Basc

Orar de asistenţă de urgenţă

În orarul lor obişnuit de la orele 8:00 la orele 20:00, centrele de sănătate au un medic de gardă sau echipă de intervenţie care se ocupă de cazurile urgente.

În afara acestui orar şi până la orele 8:00 dimineaţa al zilei următoare pacienţii trebuie să meargă la Punctul de Ajutor Permanent (PAC) din Sestao, sau la Spitalul Cruces, sau la Spitalul San Eloy.

Puteţi suna, de asemenea, la telefonul gratuit 112 , la care se va analiza situaţia dumneavoastră şi vi se vor da instrucţiunile corespunzătoare.

Informații despre Covid-19